Informacije o sofinanciranju

Podjetje mPOR d.o.o. je na javnem razpisu P2, Slovenskega Podjetniškega Sklada uspešno pridobilo sofinanciranje za projekt z naslovom: RAZVOJ IN KOMERCIALIZACIJA VISOKOFREKVENČNEGA ELEKTROPORATORJA ZA LABORATORIJSKO UPORABO.

V letu 2022 smo pridobili sofinanciranje za P2 operacijo, ki je trajala do 30.09.2023. Višina sofinanciranja P2 operacije s strani Republike Slovenije in Evropske Unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj znaša 54.000 EUR. V okviru P2 operacije smo v podjetju mPOR d.o.o. razvili nove produkte, jih predstavili in uspešno lansirali na mednarodni trg.

Namen operacije je razvoj laboratorijskega visokofrekvenčnega elektroporatorja kot komercialnega izdelka in realizacija prodaje izdelka na svetovnem trgu. Pri tem pa ohranjati 1 zaposlitev skozi celotno obdobje operacije.

S pomočjo P2 sofinanciranja in njihovega mentorskega programa smo uspešno razvili L-POR napravo in elektrode. L-POR naprava generira asimetrične visokofrekvenčne elektroporacijske pulze in s tem omogoča raziskovalcem številne nove raziskave na področju elektroporacije. L-POR elektrode so robustne in izdelane po natančnih dimenzijah, s številnimi variantami dimenzij pa omogočajo raziskovalcem lažje in kvalitetnejše raziskovanje. Napravo smo predstavili na številnih mednarodnih konferencah in šolah ter jo uspešno lansirali na mednarodni trg.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.